Plavecké potreby pre maličkých

Infolinka 09:00 - 16:00

0917 840 657

Infolinka 09:00 - 16:00

0917 840 657

Správa ohľadom prežitia vírusu Covid-19 v plaveckom bazéne

Prezdielavame Vám správu ohľadom štúdie prežitia vírusu Covid-19 v plaveckom bazéne, ktorú uskutočnili na Imperial College London.
Informáciu o nej preložila a na svojej Facebookovej stránke zverejnila Plavecká škola Zlatá Rybka


~~~~~

Keďže sa nám schyľuje k otváraniu bazénov ( snáď... veríme...dúfame ), prinášame Vám výsledky najnovšej štúdie, ktoré dokazujú, že šanca nakaziť sa Covid -19 PLÁVANÍM V BAZÉNE je zanedbateľná.

Podľa najnovšej štúdie voda v bazéne deaktivuje vírus Covid-19 za 30 sekúnd

12. apríla 2021
Voda v bazéne môže za správnych podmienok deaktivovať vírus Covid-19 iba za 30 sekúnd, odhalila štúdia virológov na Imperial College London.

Spoločnosť Swim England spolupracovala s detským plaveckým podnikom Water Babies a Royal Life Saving Society UK (RLSS UK) na zadaní štúdie a poskytnutí kontextu a materiálov pre výskum.

Štúdiu uskutočnili poprední virológovia a odborníci na respiračné vírusy, profesorka Wendy Barclay, spolu s výskumným spolupracovníkom Dr. Jonathanom Brownom a výskumnou techničkou Mayou Moshe z Imperial College London a Alexom Blackwellom, vedúcim bazénov a zariadení z Water Babies..

Skúmali sa účinky vody v bazéne na vírus, ktorý spôsobuje, že látka Covid-19 s názvom SARS-CoV-2 hodnotí čas a kontakt potrebné na inaktiváciu vírusu pri rôznych úrovniach chlóru a pH.

Výskum ukázal : „Vírus neprežije“

Výskum preukázal, že 1,5 mg na liter voľného chlóru s pH medzi 7 - 7,2 znížilo infekčnosť vírusu viac ako 1 000-krát v priebehu 30 sekúnd. Dodatočné testovanie rôznych rozsahov voľného chlóru a pH potvrdilo, že chlór vo vode bazéna bol účinnejší pri nižšom pH.

Profesorka Wendy Barclay z Imperial College povedala: „Tieto experimenty sme uskutočnili v našich laboratóriách v Londýne.

„Za týchto bezpečných podmienok sme schopní merať schopnosť vírusu infikovať bunky, čo je prvý krok v jeho prenose.

„Zmiešaním vírusu s vodou z bazéna, ktorú nám dodal tím Water Babies, sme mohli preukázať, že vírus neprežíva vo vode z bazéna: už nebol infekčný.

"To, spolu s obrovským faktorom zriedenia vírusu, ktorý by sa mohol dostať do bazéna od infikovanej osoby, naznačuje, že šanca nakaziť sa Covid-19 z vody v bazéne je zanedbateľná."

Jane povedala: „Sme radi, že sme v tomto prvom výskume na svete zohrali spolu s Imperial College London, Water Babies a RLSS UK kľúčovú úlohu.

Fantastická správa
„Tieto zistenia naznačujú, že riziko prenosu z vody v bazéne je nízke, a dopĺňa dôkazy o tom, že bazény môžu byť bezpečným a zabezpečeným prostredím, ak sa prijmú vhodné opatrenia.

"Zistenia potvrdzujú, že usmernenie, ktoré sme vydali operátorom, je správne a poskytne každému, kto sa vráti do vody, pokoj, že tak robí bezpečne."

Paul Thompson, zakladateľ spoločnosti Water Babies, uviedol: „Sme nadšení z týchto zistení, keď sa pripravujeme na začatie vyučovania a plánujeme privítať rodiny, malé deti a zákazníkov v krytých bazénoch po celej krajine.

„Vieme, že plávanie má mnoho výhod pre fyzické a duševné zdravie detí i dospelých všetkých vekových skupín, a tešíme sa, ako sa naše hodiny znova začnú.“
Originál si môžete pozrieť tu: https://www.swimming.org/swimengland/swimming-pool-water-inactivates-covid19

~~~~~~

Ďakujeme za dobré správy!

Späť na výpis článkov

Rybicka.sk používa cookies

Cookies sú informácie, ktoré ukladáme, aby sme zlepšili váš používateľský zážitok na Rybicka.sk.

Niektoré sú nevyhnutné pre správne fungovanie nášho webu. Iné nám pomáhajú zistiť anonymné údaje o návštevnosti nášho webu. A ďalšie slúžia na vykonávanie marketingových kampaní prostredníctvom tretích strán, ako sú napr. Google či Facebook.

Svoju voľbu môžete prispôsobiť v nastaveniach.

Nevyhnutné

Analytické

Marketingové